Werkgevers

Netcon Workforce is een organisatie die u graag helpt bij uw zoektocht naar kwalitatief personeel.
Wij willen u ontzorgen en dat doen wij door u te ondersteunen met de juiste match te maken tussen uw organisatie en gemotiveerde medewerkers.

Timmerlieden, schilders, uitvoerders, schoonmaakmedewerkers, kantoorpersoneel, alle personeel wat nodig is voor uw organisatie om met de juiste persoon aan de slag te kunnen.
In samenwerking met u stellen wij het juiste profiel op, en naar aanleiding daarvan gaan wij allereerst bekijken of wij de juiste match al voor u in ons bestand hebben (al werkzaam via Netcon Workforce, of de juiste match hebben wij al eerder geïnterviewd), en anders gaan wij specifiek op zoek naar de medewerker met dit profiel.

Voordelen om met Netcon Workforce te werken;

  • Wij ontnemen u de zoektocht naar de perfecte match, dit is voor u een enorme tijdwinst. U hoeft zelf niet op zoek, u hoeft geen vacature te schrijven, u hoeft geen mensen te interviewen, dit en meer neemt Netcon Workforce van u over.
  • Werken via een uitzendbureau geeft u veel flexibiliteit. U kunt de medewerkers namelijk inzetten wanneer het u uitkomt. Wel doen we dit natuurlijk in goed overleg, zodat de medewerkers niet onnodig thuis hoeven te zitten, en zich ook gebonden voelen aan uw organisatie. Na bijvoorbeeld een project, kunt u stoppen met een medewerker, maar natuurlijk ook doorgaan als deze bevalt. Zo heeft u een flexibele schil, en heeft u geen onnodig hoge loonkosten.
  • Geen loondoorbetaling bij ziekte. Als een van uw vaste medewerkers ziek wordt, dan bent u verplicht om hen door te betalen tijdens deze periode, tot maximaal 2 jaar. Deze verplichting geldt niet bij ziekte van uitzendkrachten. U bent namelijk niet de werkgever van de uitzendkracht, maar slechts de inlener. Het uitzendbureau is de feitelijke werkgever en wij zijn daarom verantwoordelijk voor de loondoorbetaling bij ziekte.
  • Minder administratieve rompslomp. Als u een uitzendkracht inhuurt, betaalt u daarvoor een vast tarief aan Netcon Workforce. Wij zijn de officiële werkgever en regelen de uitbetaling van het loon, de afdracht van premies en heffingen aan de Belastingdienst en alle andere administratieve verplichtingen die bij het werkgeverschap horen. Denk aan zaken als het verstrekken van loonstroken en jaaropgaven, het toekennen van vakantiedagen en het administreren van de ziek- en herstelmeldingen. Met het inhuren van uitzendkrachten heeft u dus veel minder administratieve rompslomp. Dat betekent dat u flink kunt besparen op de kosten van uw personeelsadministratie. Het enige wat wij van u verlangen, is dat u wekelijks controleert of de uitzendkracht het juiste aantal gewerkte uren opgeeft en hiervoor een handtekening zet.